Default Header Image

Recomandă o carte

Începe cu ce nu-ți place! Tracy Brian.

cartea 1

Ideea cărții: Această carte are ca subiect 21 de soluții formidabile prin care să nu mai tărăgănezi lucrurile (procrastinare) și să realizezi cât mai multe într-un interval de timp mai scurt. Fiecare idee se axează pe creșterea nivelelor generale de eficiență, performanță și randament, asupra ameliorării valorilor, indiferent de domeniul de activitate. Multe dintre ele pot fi aplicate în viața zilnică de către fiecare dintre noi.

 

Mesajul cărții este dezvoltarea abilității de a te concentra în exclusivitate asupra sarcinii tale celei mai importante, de a o îndeplini corect și de a o duce la bun sfârșit, reprezintă cheia spre succesul deplin, spre realizare, respect, statut și fericire în viață.

 

Despre autor: Brian Tracy este unul dintre cei mai de succes autori de studii de dezvoltare personală și coaching din America. A publicat peste 40 de cărți și a apărut în aproximativ 300 de conferințe video și audio. Călătorește și ține prelegeri de mai bine de 100 de ori pe an și derulează operațiuni de afaceri în 17 țări.

 

De ce să o citiți: Galileo a scris undeva că „Nu poți să înveți o persoană ceva ce încă nu știe; tot ce poți să faci este să o faci conștientă de ceea ce știe deja”.

În funcție de cunoștințel și experiența pe care le posezi, ideile pe care le vei găsi în această carte ți-ar putea suna cunoscute. Cartea te va ajuta să le aprofundezi. Atunci când vei însuși aceste metode și tehnici, punându-le tot timpul în practică, astfel încât să devină obiceiuri, cursul vieții tale va lua o direcție pe care nici n-ai visat-o.

 

Trad.: Alina Gabriela Rudeanu. Bcurești: Curtea Veche Publishing, 2007. 127 p. Tit. orig.(eng.): Eat That Frog. ISBN 978-973-669-351-9.Incepe cu ce nu ti place de Brian Tracy

 

Influența limbajului pozitiv de George Walther

caertea2

Ideea cărții: Cartea are la bază utilizarea stilului de comunicare ca pe un instrument al bunei colaborări cu ceilalți. Aceasta prezintă o serie de metode simple de a aplica în viață teoriile gândirii pozitive. Norman Vincent Peale în cartea sa Forța gândirii pozitive zice „Când vă schimbați gândurile, vă schimbați viața”. Pe lângă a gândi pozivit, este important să vorbiți pozitiv. Tehnicile limbajului pozitiv vă ajută să creați în mod consecvent o impresie favorabiță asupra celorlalți. Ele se aplică deopotrivă acasă și în relațiile cu prietenii sau la lucru, în relațiile cu clienții, șefii și colegii. Cartea vă arată cum să vă creați o gândire pozitivă, cum să o transpuneți în cuvinte care vă modelează comportamentul și cum să lucrați împreună cu ceilalți pentru a vă atinge scopurile comune.

 

Despre autor: GEORGE R. WALTHER este reprezentat de cele mai bune firme de organizare a seminariilor și a prezentat programe personalizate pentru sute de corporații și asociații din întreaga lume. Dintre clienți fiind: Microsoft, Intel, American Expres, Ford, Du Pont etc. National Speakers Associationeste principala organizației profesională cu care colaborează.

 

De ce să o citiți: Cartea vă învață să vorbiți limbajul succesului. Dacă folosiți cuvintele și expresiile prezentate în aceste pagini, vă veți bucura de mai multe realizări profesionale, de relații mai armonioase cu prietenii, colegii, de o viață de familie mai fericită, de o sănătate emoțională și fizică mia bună.  

 

Trad.: Andreea Rosemarie Lutic, București: Curtea Veche Publishing, 2003. 296 p. Tit. orig. (eng.): What You Say is What You Get (How to Master „Power Talking” the Language of Success).

Influența limbajului pozitiv de George Walther

 

 

Omul in căutarea sensului vietii. Victor-Frankl.

cartea 1

Ideea cărții: Pornind de la afirmația că omul este capabil să trăiască sau chiar să moară pentru idealurile sau valorile sale, autorul descrie experiența sa unică de supavețuire și gasire a sensului vieții. In baza acestei și altor experiențe similare, se pune in discuție curentul psihoterapeutic – logoterapia, care se concentrează pe sensul existenţei umane şi căutarea acestuia. Potrivit logoterapiei sensul vieţii poate fi descoperit în trei moduri diferite: prin implicarea într-o acţiune, prin experimentarea unor emoţii şi prin atitudinea pe care o avem în faţa suferinţei inevitabile.

 

Cartea “Omul în căutarea sensului vieții” a fost tradusă în 31 limbi și a intrat în categoria celor mai influente zece cărți ale Americii.

 

Despre autor: Viktor Frankl (1905-1997) de origine evreu, a supravieţuit în patru lagăre de concentrare naziste. În 1942 este deportat în lagăr împreună cu mama, tatăl şi una dintre cele două surori ale sale. La intrarea în lagăr i-a fost confiscat manuscrisul primei sale cărţi care conţinea fundamentele logoterapiei şi a experienţelor clinice ca psihiatru şi neurolog care validau teoria sa. Frankl a refăcut manuscrisul în timp ce se afla la Auschwitz pe bucăţele de hârtie furate de un alt prizonier din birourile lagărului.

 

„Profetul sensului vieții”, cum a fost numit Viktor Frankl, a reușit o performanță uimitoare – să descrie experiența lagărelor de concentrare și modul în care l-a ajutat găsirea sensului propriei existențe să supraviețuiască. Întrebat ce simte referitor la acest succes, Viktor Frank răspunde că aceasta nu este „o realizare sau un merit personal, cât mai degrabă o expresie a suferinţei vremurilor noastre: dacă sute de mii de oameni întind mâna către o carte al cărei titlu promite să dea un răspuns la chestiunea sensului vieţii, probabil că această chestiune este una care îi pune pe jar”. „Sensul vieții mele este să îi ajut pe alții să îl găsească pe al lor” spune Viktor Frankl.

De ce să o citiți:

1. Puteți cunoaște o experiență inedită de supravețuire, sau de reziliență emoțională autentică, dacă să vorbim în termeni științifici actuali.

2. La timpul potrivit, căutarea unui sens în viaţă, a unui scop, motiv sau idee pentru care se merită să trăim, devine important pentru fiecare dintre noi, iar cartea ne poate oferi suportul și imboldul necesar.

3. Textul clar și captivant al cărții ne trezește o mulțime de emoții, ne transpune într-o altă lume… iar când revenim, începem să observăm și să apreciem mai intens lucrurile frumoase din jurul nostru, pentru care se merită de trăit.

Trad.: Silvian Guranda. – București: Meteor Press, 2009. ISBN 978-973-728-368-9

Victor Frankl. Omul in căutarea sensului vietii.pdf

 

Față în față cu infidelitatea. COLE, JULIA și RELATE.

cartea 4

Ideea cărții: Această carte are ca subiect aventurile amoroase și efectul lor asupra persoanelor implicate. Aventurile reprezintă în primul rând o distrugere a încrederii, iar cartea începe tocmai cu secțiunea despre modul în care se naște încrederea, atât la nivelul fiecărui individ, cât și între partenerii într-un cuplu. Secțiunea de mijloc are în vedere diverse tipuri de aventuri și motivele pentru care cuplurile se implică în acestea. A treia și ultima secțiune descrie efectul aventurilor după ce au fost dezvăluite și oferă un ajutor practic în abordarea acestui subiect.

Infidelitatea este principala cauză care determină partenerii unui cuplu să se întrebe dacă mai pot ramâne împreuna. Toti cei care se confruntă cu această problemă se simt devastați emoțional, își pierd, în primul rând, încrederea în partener, apoi și în ei înșiși. În loc să priviți infidelitatea ca pe o rană nevindecabilă, încercați sa-i întelegeți aspectele complexe (pierderea încrederii, cauzele trădării, tipologia aventurilor amoroase, consecințele).

Despre autor: JULIA COLE este unul dintre cei mai cunoscuți experți în relația de cuplu din Marea Britanie, are o îndelungată experiență ca terapeut în domeniul psihosexual și este autoarea mai multor cărți de succes. Oferă consultanță de specialitate persoanelor care trec prin dificultăți în relatia de cuplu, în scopul consolidării sau refacerii relației ori pentru a sprijini supraviețuirea psihica a celor care nu se mai pot reconcilia cu partenerul de cuplu.

Experiența dobândită de autoare, ca psihosexolog și consilier de cuplu, a determinat-o să propună cuplurilor să privească altfel infidelitatea.

De ce să o citiți: Exemplele, studiile de caz și chestionarele acestei carți vă ajută să revedeți și să analizați situațiile prin care ați trecut, dvs. sau cei apropiați, și astfel să vă recăpătați oxigenul relațional, ÎNCREDEREA.

Trad.: Daniela Onofrei București: Curtea Veche Publishing, 2005 200 p. Tit. orig.(eng.): After the Affair. ISBN 973-669-128-4.

Julia Cole. Fata in fata cu infidelitatea